Paul Newmans racingkarriär

  • -

Paul Newmans racingkarriär

Category : Uncategorized

Vi brukar normalt sätt inte skriva om filmer. Men när Paul Newmans karriär som racerförare blir film så kan vi inte hålla oss borta. Newman är för de flesta känd som en av de största amerikanska skådespelarna i historien. Filmtitlar som “Blåsningen”, “Butch Cassidy and Sundance Kid” och “Road to Perdition” är klassiker som vi alltid kommer att minnas. Paul Newman gick bort 2008 efter en lång karriär som både skådespelare och racerförare.

Winning

“Winning” är titeln på dokumentären om Newmans framgångsrika karriär som racerförare. Filmen hade premiär i USA 18 mars i år. Om och när den kommer till Sverige vet vi inte än. Vi lovar att berätta i så fall.  Mannen bakom projektet är Adam Carolla. Carolla är känd från bland annat Top Gear USA. Men mest känd är han för att han har världens populäraste Podcast.

Carollas motorintresse är genuint och det var därför han födde idén att göra filmen om Newmans relativt okända racingkarriär. Carolla tyckte att Newman inte hade fått den uppmärksamhet som han förtjänade. Faktum var att Newman inte var en skådespelare som kunde tävla i racing, utan en fantastisk skådespelare som också var en fantastisk racerförare.

Flera amerikanska motorintresserade kändisar är med i filmen och berättar om sina relationer till Newman. Bland annat Jay Leno, Mario Andretti, Robert Redford och Patrick Dempsey. Carolla försökte också få med Tom Cruise att kommentera i filmen. Tyvärr tyckte Cruise att han inte hade tid. Tråkigt tycker vi och tråkigt tycker Adam Carolla. Desto roligare var kampanjen att försöka få Tom Cruise att medverka i filmen.


Transport och kommunikation

Yrkesförarcentrum

Behöver du en snabb utbildning för att klara trafikverkets SIK kompetens

Alvén & Ingvarsson däckverstad

Är det dags att byta sommardäck för att dina gamla är nedslitna så besök oss