Miljövänliga racebilar

  • -

Miljövänliga racebilar

Category : Uncategorized

Extremt snabba bilar behöver inte nödvändigtvis vara ett hot mot miljön. Det har den japanska biltillverkaren Nissan bevisat. RaceNästa år ska man ställa upp i mytomspunna 24-timmars loppet Le Mans med en helt och hållet eldriven bil. Enligt uppgift ska den nya super-elbilen som går under namnet ZEOD klara hastigheter långt över 300 kilometer i timmen.

Eldrivna sportbilar blir allt vanligare. Ett flertal andra tillverkare som Porsche och Toyota har också lanserat miljövänliga modeller som också går riktigt fort på senare tid. Det kan mycket väl tänkas att de bensindrivna racingbilar helt fasats ut om några år. Jag antar att det måste ske någon gång och självklart är det positivt att utvecklingen faktiskt går framåt på det här området. Samtidigt har jag ännu inte helt vant mig vid tanken på eldrivna fartmonster. Det främsta problemet är att de inte låter som racingbilar ska. Rent logiskt sett är det här ännu en fördel, buller har länge varit ett problem i samband med tävlingar. Men ändå… jag kommer sakna mullret som en renodlad racebil ger ifrån sig.


Transport och kommunikation

Alvén & Ingvarsson däckverstad

Köp dina nya fälgar, kompletta hjul och däck till de lägsta priserna

Yrkesförarcentrum

Våra YKG utbildningar ger dig de viktigaste kunskaperna för godstransport

Akademins Trafikskola

Vi erbjuder alla kurser som krävs för att ta MC körkort i Kungsbacka