Miljövänliga racebilar

  • -

Miljövänliga racebilar

Category : Uncategorized

Extremt snabba bilar behöver inte nödvändigtvis vara ett hot mot miljön. Det har den japanska biltillverkaren Nissan bevisat. RaceNästa år ska man ställa upp i mytomspunna 24-timmars loppet Le Mans med en helt och hållet eldriven bil. Enligt uppgift ska den nya super-elbilen som går under namnet ZEOD klara hastigheter långt över 300 kilometer i timmen.

Eldrivna sportbilar blir allt vanligare. Ett flertal andra tillverkare som Porsche och Toyota har också lanserat miljövänliga modeller som också går riktigt fort på senare tid. Det kan mycket väl tänkas att de bensindrivna racingbilar helt fasats ut om några år. Jag antar att det måste ske någon gång och självklart är det positivt att utvecklingen faktiskt går framåt på det här området. Samtidigt har jag ännu inte helt vant mig vid tanken på eldrivna fartmonster. Det främsta problemet är att de inte låter som racingbilar ska. Rent logiskt sett är det här ännu en fördel, buller har länge varit ett problem i samband med tävlingar. Men ändå… jag kommer sakna mullret som en renodlad racebil ger ifrån sig.


Transport och kommunikation

Solfilmsmontage

Frostad film med eller utan tryck till fönster och blanka ytor - Solfilmsmontage

Toveks Bil

Vi är auktoriserad Volkswagen verkstad som med originaldelar reparerar din bil

Q-trans

Vi har fler års erfarenhet av biltransport på svenska vägar

Onlinecykel

Årets modeller av Sjösala cykel tål att användas varje dag - onlinecykel.se