Fejkat motorljud

  • -

Fejkat motorljud

Category : Uncategorized

El och hybridbilar blir allt vanligare, även på racingbanorna. Det här ämnet har jag tagit upp i tidigare inlägg här på bloggen. Självfallet är det positivt och bra för sporten att man valt att ta miljöfrågorna på allvar och utvecklat motorer och biltyper som genererar mindre utsläpp. De som inte är frälsta på bilsport och stora motorer glädjes också av att eldrivna race- och sportbilar låter betydligt mindre.

Många bilälskare tycker dock att det är lite tråkigt med tysta sportbilar. Man anser att det ska mullra och yla lite om snabba och kraftfulla maskiner, det är en stor del av tjusningen. En sportbil ska inte bara se häftig ut och klara av hisnade hastigheter, den ska helst låta tufft och hotfullt också. Ett faktum som flera av biltillverkare uppmärksammat. Den italienska tillverkaren Maseratti kommer att utrusta en kommande modell en särskild ljudanläggning som simulerar maffigt V8-muller för att kompensera för de mjäkiga viskande bilens dieselmotor ger ifrån sig. Även engelska Lotus har börjat experimentera med den här tekniken. De som köper senaste versionen av hybridbilen Lotus Evora kan välja mellan fyra lika motorljud.


Transport och kommunikation

Däck i Väst

Välkommen till Bertils däckservice - vi löser alla dina däckproblem i Göteborg

Alvén & Ingvarsson däckverstad

Enzo Fälgar av absolut toppkvalitet, till mycket låga priser här hos oss