Alla har råd med Folkrace

  • -

Alla har råd med Folkrace

Category : Uncategorized

Något jag ofta får höra från folk som inte är lika intresserade av racing som mig är att sporten inte är tillgänglig för fler personer än de som har råd att ha ett stall, eller för talanger som har kommit upp genom gokart-touren och således kan få sponsorer. Och att det i jämförelse med till exempel fotboll inte finns någon variant av utövning som är tillgänglig för det som vill köra lite på skoj. Därför tänkte jag idag berätta lite om Folkracing. Det har nämligen de flesta råd med.

Folkrace

Folkets racing

Det fantastiska med Folkrace är till att börja med det faktum att det är relativt billigt. Inskrivet i regelverket står det att alla bilar måste vara till salu efter tävlingens slut, för den nätta summan av 6500 kronor. Här gäller det dock att vara på tårna, så att du får den minst kraschade bilen. Jag gjorde här ett litet misstag när jag köpte min bil. De flesta har dock råd med att köpa en bil. Se bara till att lägga undan någon tusing i månaden. Mitt andra stora intresse utanför bilsporten är online trading.

Hursomhelst. Börja med att gå på ett par tävlingar. Formatet i Folkrace är att man tävlar på en inhägnad bana på asfalt eller grus. En stor poäng med hela formatet och de billiga bilarna är att de inte bara kan, utan ska smälla en del. Men bilarna går inte särskilt fort och de är dessutom byggda med en säkerhetsbur. Även rejäla säkerhetsbälten är nödvändiga. För er som har motorintresserade barn så finns det både junior- och seniorklasser. Kostnaden för deltagande är bara ett par hundralappar. Det bästa med Folkrace är nog dock den känslan av folkrörelse som omger alla samlingarna. Man kan verkligen kalla det folkfest!


Transport och kommunikation

Alvén & Ingvarsson däckverstad

Hos oss hittar du däck och fälg till din personbil eller husbil

Däck i Väst

Boka däckbyte i Högsbo och ta del av vår fina service och rabatter