“Uber” för lastbilar

  • -

“Uber” för lastbilar

Category : Uncategorized

Medan Uber och dess konkurrenter slåss taxirörelsen över hela världen undrar jag hur teknik som detta kommer att påverka lastbilsindustrin inom en mycket snar framtid. Som jag har forskat fram är Uberliknande plattformar på väg inom lastbilsbranschen. De är bara om ett år eller så som det kommerUber-liknande leveranstjänster för transporter med hjälp av ägare operatörer och mindre flottor med sina egna verksamhetsmyndigheter och försäkring.

Och konceptet är så enkelt. Förare med smartphones får information om när laster är klara, allt genom en app som effektivt eliminerar skrivbordsjobb. Kunder kan följa utvecklingen av deras leverans och åkaren kan följa sina lastbilars positioner mm. Betalning/fakturering sker genom appen och tas emot från samma smartphone så snart leveransen är utförd. Detta eliminerar faktureringsavdelningen och annan overheadkostnad från den lilla transportören eller oberoende ägare.

Låter det bra? Uberliknande applikationer skulle kunna spara mer än 20% på varje körning. Företagen motiverar 20% genom att säga att det är frakter föraren inte skulle ha tillgång till i annat fall.

Om Uber kloner kan erbjuda mer arbete och mer effektivitet så varför bry sig att sätta din bil på en åkare? Jag är under inga illusioner om att lastbilstransportörer är fundamentalt annorlunda från taxiförare men de olika variablerna, dvs timmars körning och typ av utrustning kan anslutas till någon app och fås att fungera.

Jag hoppas detta är en stor förändring som som kommer vår väg och vi bör vara beredda. Min vän, Tony som är mer visionär än mig, skriver via e-post:

“Det här är intressant med Uber och dess konkurrenter kommer vi troligen se en gigantisk genomgripande förändring i leverans och automatiserad lagring / upphandling troligen inom de närmaste åren.

3D-skrivare och förmågan att tillverka varor i mindre lokaler med snävare tidsramar och introducera nya produkter snabbare och billigare (snarare än stora fabriker utomlands).

Detta kommer utan tvekan att leda till förändringar i ekonomin, möjligen minska Kinas ekonomiska styrka, gör varuproduktion billigare, snabbare, snabbare på marknaden och ekonomiskt att leverera. Till detta kommer skräddarsydd tillverkning av “personliga varor” även att vara något att tänka på.

Effektivare produktion kan också signalera positiva förändringar för klimatförändringar. Google redan har förarlös teknik och är redo att börja sälja den Detta gör förmodligen meningsfullt att införa den på transportmarknaden omde någonsin kommer att få myndighetsgodkännande med de stora bilföretagen och regeringar och ansvaresfrågorna.

Företag som Amazon kommer utan tvekan att driva (med sina djupa fickor) RFID och drönartekniken framåt och kanske några av de större enheter (kurirer) kommer att se fördelarna och förespråka detta också. “


Transport och kommunikation

Tente

Länkhjul med centrallås t ex till sjukhus eller vid avfallshantering

Onlinecykel

Vi har bygellås och vikbara lås till cykel från välkända varumärken

Cabom

Justerbar anpassade gitarrband från professionell tillverkare - Cabom

Yrkesförarcentrum

Ecodriving lastbil är en utbildning som lär dig att köra ekonomiskt