Kan du fortfarande tjäna pengar på egen lastbil?

  • -

Kan du fortfarande tjäna pengar på egen lastbil?

Category : Uncategorized

Jag har aldrig ägt min egen lastbil, jag har alltid varit anställd. Jag kände ett par killar som köpt snygga Ford Louis på 70-talets mitt jag tror det var. Inom ett år kunde dessa killar inte göra betalningarna och fick lämna tillbaka nycklarna. Under samma tid fick en annan vän till mig jobb med lastbilstransporter som han utförde med passion. Jag träffade honom medan han arbetade för en bildelsdistributör och han gav mig mitt första lastbilstransportjobb. När han kom in i lastbilsvärlden  var det ingen återvändo. Den första lastbilen följdes snart av lastbil efter lastbil efter lastbil en hel del begagnade som jag minns. Sista gången jag såg honom hade han en flotta av lastbilar och hade vissa kontrakt som löper över hela Europa. Jag vet inte vad som hände med den här killen men jag förväntar han är fortfarande kör lastbil någonstans.
År senare arbetade jag för en åkare i Halmstad med kunder som var främst inom bildelar. De uppmuntrade företaget förare att gå in i partnerskap och att äga delar som innebar en mer uppdaterad lastbil med sovhytt.

År senare erbjöds jag en lastbil och köra för ett stort brödföretag, men det företaget gick inte så bra. Vissa killar kan tjäna pengar och vissa kan inte. Du hör en hel del grymtande om hur ingen kan tjäna pengar dessa dagar om man äger sin egen lastbil.
Men de enskilda åkare jag talade på senare tid säger att de gör allt rätt.
Att arbeta för en god åkare hjälper verkligen, man slipper ju all administration mm och jobbet att hitta nya kunder. “Kan man fortfarande tjäna pengar på detta?”
Om ditt hjärta säger ja så kör på det, för att lyckas måste man ju våga.
Vad tror du, finns det en framtid i att äga en egen lastbil, är det värt det?


Transport och kommunikation

Toveks Bil

En Audi privatleasing blir allt vanligare framförallt bland de mindre modellerna

Tente

Vi har ett stort utbud av stålhjul som länkhjul och odrivna rullbanor

Förenade bil

Vi hjälper dig hela vägen och erbjuder bilförsäljning och verkstad

SS biltillbehör

Hitta din välutrustade hylsnyckelsats med mer än 100 delar